Malo je verovatno da postoji ljubitelj knjige koji se ne bi oduševio posetom ovoj knjižari – ona raspolaže velikim brojem naslova, ambijent u njoj je prijatan, a nameštaj udoban. Međutim, ono što izdvaja „Dečju republiku“ jeste to što je ona prva kineska knjižara specijalizovana za dečje slikovnice, a otvorena je još 2005. godine, kada je realizovan projekat „Beijing POPLAR Culture Project Co.“, čiji je cilj bio poularizacija kulture među najmlađom populacijom Kine.

VIŠE: Dečje igralište kao umetničko delo (FOTO)

U ovoj neodoljivoj knjižari mogu se pronaći slikovnice iz različitih krajeva sveta, čime se promoviše multikulturalnost.

VIŠE: Neka čitanje bude omiljena zabava!

Za dizajn „Dečje republike“ bio je zadužen dizajnerski studio „Sako arhitekte“, a stručnjaci iz ove firme ispunili su svoj zadatak na sjajan način – prostor obiluje neverovatnim stilskim i arhitetktonskim rešenjima, radošću, šarenilom i gotovo poziva na uživanje u udobnom nameštaju, uz dobru slikovnicu. Pogledajte kako ova knjižara izgleda i recite nam da li biste voleli da se u njoj sklupčate i prelistate neku slikovnicu.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

„Dečja republika“ je pekinška prodavnica knjiga koja sadrži više od tri hiljade slikovnica na različitim jezicima, ali to nije jedino što je čini posebnom...