Ovaj mališan iz Masačusetsa boluje od retkog oblika raka otpornog na hemoterapiju, koji nije moguće odstraniti operativnim putem. Rak je dijagnostikovan u oktobru 2013. godine kada se Deni prvu put požalio da vidi duplo. Dečaka je u roku od nekoliko dana pregledalo više lekara pre nego što je konačno otišao na magnetnu rezonancu.

"Nakon magnetne rezonance, odveli su nas u jednu malu sobu i saopštili najgore vesti koje smo ikada čuli", rekla je njegova majka. "Naši životi su se raspali, moje srce kao da je eksplodiralo! Nije bilo reči kojima bi se objasnio bol u mojim grudima. Izveštaji lekara o ovoj bolesti govore kako samo deset odsto dece živi duže od 18 meseci."


Njegova majka ne obraća puno pažnje na vremenske okvire koje su lekari postavili, ona kaže da je on za sada veoma dobro i gleda na svaki dan kao blagoslov!



Pošto je morao da napusti vrtić, ovaj dečak je nekada veoma usamljen, iako ima brata Metjua koji je godinu dana mlađi od njega. 

Deni obožava kada primi neku čestitku na kojoj piše njegovo ime. Za Uskrs je dobio čestitku od organizacije koja brine o deci koja boluju od tumora na mozgu i njegovoj sreći nije bilo kraja.


Tako je ovaj bolesni dečak poželeo da za svoj šesti rođendan dobije što više čestitki!


Njegovu želju je čulo na stotine ljudi, koji su se odazvali i poslali kartice sa porukama i paketiće.

"Mi smo šokirani i bez reči", kaže njegova majka kada su videli sve te čestitke. "Otvorili smo oko 200 njih danas i on je bio oduševljen! Jedna je imala sliku debele mačke, a druga je bila sa mačkom koja izbacuje svećice iz usta i on se toliko smejao."


Ukoliko želite da se priključite saznajte više na Facebook stanici Danny's Warriors i blogu Daniel's Journey.