Neimenovana devojka je, piše Dejli Mejl, 2012. godine, kada je napunila 16 godina, imala svoj četvrti abortus, a ona je samo jedna od preko dve stotine maloletnica koje su imale ponovne namerne prekide trudnoće u protekle tri godine. Od ovih dvesta devojaka, pet njih je prekinulo trudnoću tri puta!

VIŠE: Još poražavajućih podataka o maloletničkim abortusima u Velikoj Britaniji

Kako objašnjava Norman Vels iz Fonda za porodičnu edukaciju, sve je više tinejdžera koji stupaju u seksualne odnose ne razmišljajući o posledicama.

„Previše njih je naučeno da imaju pravo na seks bez posledica i da mogu da se oslobode nerođenog deteta koje ugrožava njihov način života“, istakao je Vels.

VIŠE: Višestruki abortusi utiču na prevremen porođaj

Ipak, to u Velikoj Britaniji nije samo problem s maloletnim pripadnicama nežnijeg pola, već i zrele žene ne misle na vreme na kontracepciju, pa se odlučuju za abortus. Tako je prošle godine ukupno 185.331 Britanka rešila da namerno prekine trudnoću, a 50 žena je tada izvršilo svoj (najmanje!) deveti abortus!

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.