Mama blogerka Džejmi Krag postavila je pitanje koje je izazvalo opšte odobravanje na Internetu: zašto mame o sebi sude tako strogo zbog sitnica?

Ona je, naime, objašnjava, odvela svog sinčića na bazen, gde su dugo uživali u plivanju i prskanju. Međutim, kada su pošli kući, shvatila je da je zaboravila da ponese odeću koju će obući posle izlaska iz vode i da je njen dečak potpuno mokar!

Pitala se kako se to dogodilo.

„U haosu spremanja za odlazak na bazen, beskrajan spisak stvari je završio u mojoj torbi za plažu (peškiri, krema za sunčanje, voda, naočare, dve kofice, tri ribice, mali kit, brodić i ptičica na drvetu kruške), ali tu nije bila i suva odeća mog sina“, objašnjava Džejmi.

Kako priznaje, psovala je sebe i osetila se kao najgora majka na svetu.

„Kako sam mogla da zaboravim njegovu odeću?“ i „Šta sad da radim?“ samo su neka od pitanja koje je očajna Džejmi sebi postavila dok je njen četvorogodišnji sin stajao potpuno mokar.

Međutim, kao i svaka mama, ona je brzo pronašla rešenje – dala je svom dečaku svoju odeću, pa je on, iako je maminu majicu nosio kao podužu haljinu, bio u suvoj i toploj odeći!

Nakon što je pronašla rešenje i ušla u svoj automobil polunaga, Džejmi se zapitala da li, ipak, sudi sebi preoštro. Udahnula je duboko, opustila se za trenutak i postavila sebi pitanja:

„Da li je ovo zaista veliki problem? Hoće li iz ovog proisteći neka trajna šteta? Koliko će ovo zaista biti važno za nedelju dana ili, čak, sutra?“

Čini se da su mame, stekla je Džejmi utisak, prestroge prema sebi i da briga o ne naročito važnim stvarima i stinim greškama ne donosi ništa dobro, već je sasvim suprotno – dete gleda svoju majku pod stresom i zabrinutu tokom čitavog dana.

„Iako ne mogu da zaustavim ove negativne misli koje me vrebaju, mogu da se potrudim što više mogu da se izborim s onim što mi rade. Mogu da izaberem da se zbog njih smejem, da pronađem rešenje i da, jednostavno, nastavim“, zaključila je ova majka.

Čitateljke Džejminog bloga priznale su da su se i same našle u sličnim situacijama i da cene to što se ona potrudila da napiše tekst koji će ih utešiti zbog sitnih grešaka koje ih ponekad teraju da se zapitaju jesu li dobre majke.

Smatrate li i vi da previše brinete?