"Naša zbunjenost u vezi sa ženama počinje rano", piše na svom sajtu doktor Keli Flanagan.

"Rečeno nam je da su one mnogo drugačije od nas. Žene imaju emocije, muškarci mišiće. One neguju, muškarci su tu da zaštite. Žene vole da pričaju, muškarci da rade. Dok one žele ljubav, muškarci traže poštovanje. Muškarci su sa Marsa, žene sa Venere. Naučeni smo da mislimo da su one vanzemaljci."

Ovaj otac poručio je svom sinu da prema devojčicama i ženama, uvek treba da se ponaša, pre svega, kao prema ljudskom biću. "Vekovima unazad generacije dečaka naučene su da misle kako su žene drugačije, manje vredne od muškaraca. Koristili smo žensko telo kao zabavu, upućujući na njihov račun šale, fantazirajući o njima, a zatim smo uverljivo sve to poricali", piše u pismu.

Mladi muškarci treba da prestanu da tretiraju žene kao potčinjene objekte i treba prema njima humano da se ponašaju - kao prema duši koja ima svoju svrhu.

Kako to postići?

"Postoji jedno zlatno pravilo: kvalitet ljubavi koju osećaš prema drugima, ograničen je ljubavlju koju osećaš prema sebi. Drugim rečima, naš odnos prema devojčicama ili ženama samo je odraz nas samih", piše ovaj tata. Dakle, dok ne naučimo da prihvatimo sebe, ne možemo prihvatiti ni druge.

"Naučili su nas da se stidimo ako se osećamo ranjivim ili slabim. Zbog toga, kada zavirimo u svoja osećanja i shvatimo da se osećamo nesigurno, uplašeno, usamljeno, preziremo ono što vidimo. Kada shvatimo da smo unutra prazni, pokušavamo to da nadoknadimo iskustvima, poput: bogatstva, stvari i onih ljudi prema kojima se ponašamo kao prema stvarima.

Sa druge strane, žene su opsednute svojim telom jer su naučene da veruju da je lepota ono što se vidi spolja, a ne unutrašnja lepota koju imaju da ponude. Iz istog razloga, muškarci su opsednuti njihovim telom. Naučeni smo da verujemo da u nama ne postoje vrednosti koje smo nasledili, zbog čega te vrednosti tražimo negde napolju. Tražimo ih u ženama.

Ovaj otac savetuje svom sinu, ali i svima drugima, da najpre zavire u svoje srce, prenosi Mondo.

"Prestanite da pokušavate da pobedite srce ili osvojite telo žene. Umesto toga, skrasite se u svojoj duši. Otkrijte da ne vredite onoliko koliko imate, kao i da vaša vrednost ne zavisi od toga čime se bavite, već od toga kakav ste čovek. Pronađite u sebi ljubav, koja će vam pomoći da prihvatite i snagu i slabost, uspeh i pad."

Na kraju, kaže on, kada otkrijete ljubav u sebi, počnite da je delite sa svima okolo, uključujući i žene.