Dečji kreativni grad "Minicity" je prvu godinu od osnivanja obeležio na zanimljiv način: raspisivanjem konkursa za decu, čija je tema bila "Šta ću biti kad porastem". Radovi su pristizali do 10. maja 2014. godine, a na konkursu je učestvovalo ukupno 1.428 radova. Pozivu su se odazvala deca svih uzrasta i iz svih krajeva Srbije i Republike Srpske, a najveći broj je stigao iz Beograda, Obrenovca i Banja Luke. Učestvovali su pojedinci, ali i brojni vrtići i škole.

Izbor likovne tehnike bio je slobodan, a stručni žiri je odabrao 50 najuspešnijih radova koji su ušli u uži krug izbora, vodeći se samom idejom, originalnim izrazom i estetskim utiskom, imajući u vidu uzrast deteta. Svih 50 radova su dobili svoje mesto na izložbi u "Minicity"-ju.

Proglašenje pobenika održalo se 15. juna, a prvo mesto je pripalo jedanaestogodišnjem Vuku Veskoviću iz Obrenovca koji želi da kad poraste postane detektiv, drugo mesto je pripalo fantastičnoj Maji Trifunović, sedmogodišnjoj budućoj kuvarici iz Obrenovca, a treće mesto su delili Filip Ralević iz Beograda koji ima četiri godine i želeo bi da postane vatrogasac, i Andrija Knežević iz Beograda, šestogodišnji inženjer automobila. Sa najviše glasova publike na stranici na Fejsbuku „MinicitySrbija“ neodoljivi Nemanja Damljanović, petogodišnjak iz Beograda koji već sada mašta o karijeri ministra finansija, osvojio je specijalni paket nagrada.

Konkurs je raspisan s ciljem podrške mladim učesnicima konkursa u autentičnosti njihovog likovnog stvaralaštva i kako bi deca bila podstaknuta  da prepoznaju svoje kreativne potrebe i izraze svoje afinitete pri izboru buduće karijere.