Dečji naučni klub trajaće od 10. do 18. jula, dok se druga druga celina – višednevni Dečji naučni kamp u Viminacijumu – trajati od 12. do 13. jula.

Ideja naučnog kluba je da se deca u društvu vršnjaka, na zanimljiv i interaktivan način, upoznaju sa biologijom, fizikom, hemijom, astronomijom, matematikom, psihologijom i drugim naukama. Polaznici ovogodišnjeg Dečjeg naučnog kluba će iskusiti mnoštvo zabavnih sadržaja i lično se uključiti u aktivnosti koje vodi stručni tim. Važan element naučnih klubova je i druženje sa vršnjacima sličnih interesovanja.

Program Dečjeg naučnog kluba traje ukupno devet dana i održava se iz dana u dan u Naučnom klubu CPN, u samom centru Beograda, u prostoru idealnom za boravak dece i sprovođenje naučnopopularnih aktivnosti.

Aktivnosti će biti organizovane svakog dana od 10. do 18. jula, i to od 9.30 do 14.30 sati, a u klubu će učestvovati mališani uzrasta od 7 do 12 godina. Cena dnevne ulaznice iznosi oko 500 dinara.

Takođe, Centar za promociju nauke će, kao i prošle godine, ovog leta ponovo omogućiti mališanima da se uključe i u Dečji naučni kamp u Viminacijumu. Kao što će Dečji naučni klub dati priliku mališanima da tokom dnevnog programa upoznaju nauku na najzanimljiviji način, tako će im Dečji naučni kamp omogućiti da provedu vikend ispunjen naukom, i to na najčuvenijem arheološkom nalazištu u Srbiji. Program kampa se sastoji od naučnih radionica, obilaska arheoloških lokaliteta i učestvovanju u arheološkom iskopavanju, kao i od društvenih aktivnosti.

O deci u kampu brigu vode stručni edukatori sa dugogodišnjim iskustvom, stručnjaci za više naučnih oblasti, kao i vaspitači. Tokom dvodnevnog programa, polaznici su smešteni u samom kompleksu Viminacijuma.

Kamp će ove godine biti održan u terminu od 12. do 13. jula. Cena ovogodišnjeg Dečjeg naučnog kampa, koja pokriva troškove, iznosi samo 5.000 dinara po detetu.

Zainteresovani se mogu javiti putem elektronske pošte centar@cpn.rs i na telefone 011/2400-260, 060/70-40-186.