Film "Slučaj: Sviti" snimljen je zahvaljujući zalaganju organizacije koje se bori protiv seksualne eksploatacije najmlađih "Terre des hommes" i koja već neko vreme glasno ukazuje na ovaj rastući problem modernog društva.

Naime, reč je o dečjoj pornografiji koja se snima veb-kamerom i nastaje kada bogati muškarci sa Zapada plaćaju najmlađim Filipincima i Filipinkama kontakt putem Interneta. Ovo je relativno nov fenomen, ali se javlja sve češće. Zbog toga je organizacija "Terre des hommes" napravila virtuelni lik devojčice po imenu Sviti, koji na Internetu "lovi" pedofile, što olakšava posao policiji i pomaže im da lociraju i uhapse osobe koje na takav način iskorišćavaju mališane iz siromašnih filipinskih porodica.

Pogledajte: Hrabri detektiv koji se bori protiv pedofilije

Kako podsećaju iz ove organizacije, od 2007. godine je za ova nedela osuđeno samo šestoro ljudi, pa je neophodno podići svest o seksualnoj eksploataciji dece na Internetu pre nego što ovaj način iskorišćavanja dece postane razvijena pedofilska industrija. S tim ciljem je snimljen film o izmišljenoj devojčici Sviti, koji je uspeo da uzdrma svet i podseti ga na neophodnost pomoći deci iz nerazvijenih zemalja.

Film "Slučaj: Sviti" počinje Svitinim dirljivim predstavljanjem gledaocima:

"Moje ime je Sviti. Imam deset godina. Živim na Filipinima. Svakog dana moram da sedim ispred veb-kamere i razgovaram s muškarcima. Baš kao desetina hiljada druge dece. Muškarci mi traže da skinem odeću. Oni se svlače. Igraju se sami sa sobom. Traže da se ja igram sama sa sobom. Čim odem onlajn’, oni mi dolaze. Desetine, stotine, svakog sata. Tako mnogo...  Ali oni ne znaju: ja nisam stvarna. Ja sam kompjuterski model, napravljen deo po deo da bih pronašla ljude koji ovo rade."

Pogledajte na koji način je Sviti pomogla mališanima iz siromašnih sredina.

Terre des Hommes - Sweetie Case film from Lemz on Vimeo.