Indijski mobilni operater MTS Telekom snimio je neobičnu reklamu, čiji je slogan „Rođen za Internet“, a čija je glavna zvezda novorođena beba.

Ovaj mališan dolazi na svet uz taktove pesme Dajane Ros "I’m coming out", plešući izlazi iz majčinog porođajnog kanala, potom grabi makaze, igra se njima, preseca sebi pupčanu vrpcu, uzima mobilni telefon i počinje da "surfuje" Internetom jer je, kako slogan to kaže, rođen za njega.

Roditeljima iz ove južnoazijske zemlje se ideja ove kompanije nije ni najmanje dopala. Štaviše, ova reklama, koja ne traje ni jedan minut, dobila je i kritiku stručnjaka.

"Ovo je reklama koja nas tera da jecamo zbog čovečanstva", napisao je jedan indijski kritičar, a jedna mama blogerka zapitala se da li su aplikacije za bebe, bebeći "selfiji" i ajpedovi napravljeni za predškolce prvi koraci ka tome da novorođenčad jednog dana na pretraživaču "Gugl" ukucaj: "Kako preseći svoju pupčanu vrpcu?".

Ipak, ova oštra mišljenja protiv reklame za indijski MTS Telekom nisu stale na put njenoj popularnosti, već je ona, štaviše, najgledaniji indijski video na Internetu ikada.