Premijera će se održati u okviru Porodičnog dana u ovom bioskopu, a planirano da je između projekcija, koje su zakazane za 15 i 17 časova, najmlađi posetioci uživaju u igraonicama i radionicama inspirisanim filmom o Vikinzima i zmajevima.

Pogledajte prvih pet minuta animiranog filma "Kako da dresirate svog zmaja 2 3D"

Nakon projekcija, publici će se pokloniti glumačka ekipa koja je "pozajmila" svoje glasove likovima animiranog filma. Tu su, između ostalih, Predrag Vasić, Danica, Maksimović, Aleksandar Srećković Kubura, Marko Marković, Marko Kon i mnogi drugi, dok je za režiju sinhronizacije bio je zadužen glumac Milan Antonić.

Uzbudljivo drugo poglavlje „Kako da dresirate svog zmaja” vraća nas u fantastični svet Štucka i Bezubog na ostrvu Berk, pet godina nakon što su se zmajevi i Vikinzi uspešno pomirili. Dok Astrid, Šmrkavko i ostali članovi ekipe stalno izazivaju jedni druge u trkama zmajeva, novom omiljenom kontaktnom sportu na ostrvu, nerazdvojni Štucko i Bezubi krstare nebom otkrivajući nove svetove. Nakon što u jednoj takvoj ekspediciji otkriju tajnu ledenu pećinu, kuću stotina novih zmajeva i njihovog misterioznog vođe, dvojica prijatelja naći će se u centru bitke kojoj je cilj da se zaštiti mir. Jedino ako udruže snage njih dvojica imaju snagu da promene budućnost zmajeva i ljudi.