Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba posvećena subotičkom Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Poljskoj

U Lomži će 11. juna u 18 časova biti otvorena izložba na kojoj će biti predstavljen izbor od 50 fotografija iz različitih perioda tokom 20 godina postojanja ovog festivala.

  Izvor: Foto: Promo

Ona će se održati u Galeriji pod arkadama i prikazaće Festival od njegovih skromnih početaka sredinom devedesetih godina prošlog veka, pa sve do danas, kada je postao jedan od najznačajnjih festivala pozorišta za decu u Evropi I jedan od najvećih u svetu.

Povod za otvaranje ove vredne izložbe je jubilej subotičkog Međunarodnog festivala pozorišta za decu – dvadeset godina postojanja, kao i dugogodišnja plodna saradnja sa poljskim umetnicima i pozorišnim stručnjacima.

Autori fotografija su Augustin Juriga, Biljana Vučković, Nikola Tumbas, Dejan Vuković, ali je korišćen i određen broj fotografija drugih autora iz festivalske arhive). Autori izložbe su direktor Festivala Slobodan Marković, fotograf Augustin Juriga i izvršna direktorka Festivala Olivera Mudrinić, dok je izložbu je pripremio Augustin Juriga.

Ova izložba je deo programa 27. Međunarodnog pozorišnog festivala pozorišta „Valiska“, a trajaće do 14. juna. Uz to, ove jeseni će biti postavljena i u okviru 21. Međunarodnog festivala pozorišta za decu koji će se održati u Subotici od 21. do 27. septembra 2014. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica