Svi koji su se u ulozi roditelja ostvarili tokom proteklih deset godina su, maker jednom, odgledali neodoljivi crtać o Pepi, njenom bratu Džordžu, njihovim roditeljima Mami i Tati Prasetu, Pepinoj prijateljici Suzi Ovci, psu Pedru i drugim zabavnim likovima koji čine Pepin svet. Gotovo svi roditelji slažu se u jednoj stvari: Pepa je opčinila milione mališana, bez obzira na njihovu boju kože i prebivalište. Ko god je imao priliku da je upozna, nasmejao se i zabavio gledajući njene avanture.

Kako je "Pepa Prase" postao crtani film koji se u velikoj Britaniji ubraja u klasike televizijskog stvaralaštva za decu? Jednostavno, pišu strani mediji – pomoću snažnih poruka koje likovi upućuju mališanima, očiglednim zajedništvom Pepine porodice i prijatelja, ljubavlju i uvažavanjem koji su kod njih očigledni i kratkim i upečatljivim replikama likova.

Za nastanak ovog zabavnog i poučnog sveta deca mogu da zahvale Filu Dejvisu, Nevilu Estliju i Marku Bejkeru, koji su osmislili fenomen Pepe i, uz njenu pomoć, zaradili više miliona funti.

"Mislim da je tajna u tome što ona uključuje i gledaoce u priču", smatra Dejvis. "Čitav pogled na crtaće je tako čist i svež."

Autori "Pepe Praseta" razumeju zbog često i mame i tate uživaju u njihovom delu. Naime, svaki kadar je rađen iz dečje perspektive i omogućava odraslima da, maker na nekoliko minuta, ponovo vide svet dečjim očima. Uz to, humor ovog crtaća namenjen je i deci i njihovim roditeljima.

"Optimistično je i zabavno", zaključio je Dejvis.