Laureatima Igara za 2014.godinu, Dušanu Petričiću, Gordani Glavinić i Branku Stevanoviću uručena su priznanja a Zmajev pesnički štap i čast da otvori ovogodišnji festival pripala je književniku Draganu Hamoviću.

Valjevski mališani su u sremskokameničkoj OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” nakon toga  odigrali predstavu Bajka o sibirskoj princezi.

Programi Zmajevih igara održavali su se istovremeno i u Novom Sadu. Predstave “San malog Koleta”, “Buvlja pijaca” i “Bajka” izvedene su na sceni Pozorišta mladih dok su novosadskim Trgom slobode zavladali mališani iz Predškolske ustanove “Radosno  detinjstvo” koji su svoje omiljene igračke doneli u Bolnicu za medvediće.

Tokom popodneva prvi festivalski dan obogatile su “Uličarolije” na Velikoj sceni i “Pod lipama” na Maloj sceni Zmajevih igara, te kreativne radionice, promocije časopisa, novih književnih izdanja i poetski program “Ovde stanuju pesme”.

Izložba Borisa Stoilova otvorena je u Studiju M, a na pozornici u centru grada na koncertima hora Orfej, orkestra harmonika i hora muzičke škole Josip Slavenski kao i nastupu solista iz muzičke škole Isidor Bajić na sceni u Zmaj Jovinoj ulici sa osmehom je uživala brojna publika.