Deo programa namenjenog najmlađima biće organizovan u petak, subotu i nedelju, od 6. do 8. juna, od 12 do 20 časova, a cilj održavanja različitih aktivnosti jeste podizanje svesti o prirodnom i društvenom ambijentu u kojem deca odrastaju, osećaja odgovornosti i empatije na način nenametljiv i primeren njihovom uzrastu.

Mališani će moći da uživaju u radionicama i časovima plesa, glume, animacije, kreativnoj reciklaži, elektronici i robotici, muzičkim radionicama, “frizeraju” itd. Takođe, u saradnji s Francuskim institutom u Beogradu priremnjene su i radionice francuskog jezika i kreativne radionice na francuskom, a zahvaljujući saradnji sa Dnevnim centrima i klubovima Gerontološkog centra Beograd održaće se radionice heklanja i dekupaža sa bakama O’Ruk.

Ove godine, Mikser Festival pomaže i mališanima iz ugroženih područja. Naime, iako je učešće na radionicama programa MIkser Kids besplatno, poželjno je da mališani koji žele da učestvuju donesu nešto svojim vršnjacima čije su porodice pogođene poplavama. Takođe, tu je i akcija koja se održava u saradnji s Malom školom elektonike pod nazivom "Provozaj krug-budi drug”, u okviru koje će deca koja doniraju dobrovoljni prilog biti u mogućnosti da provozaju robote koje su pravili timovi Male škole elektronike (osnovci), a koji su pobedili na nedavno održanom takmičenju mladih robotičara i plasirali se na evropsko takmičenje u robotici "Eurobot".