Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo izvođenje dečjeg mjuzikla "S ove strane muzike"

U beogradskoj ustanovi kulture "Kuća kralja Petra" će u nedelju, 8. juna, s početkom 12 sati biti odigran zabavan i uzbudljiv mjuzikl za najmlađe.

  Izvor: Foto: Promo

Reč je o mjuziklu sačinjenom od brzih dijaloga i zaokruženih muzičkih numera, namenjenom deci svih uzrasta (od 3. do 14. godine), jer se njegov slojeviti sadržaj može pratiti na više različitih nivoa.

Tako najmlađa publika predstavu "S ove strane muzike" čita kao bajkovitu priču, a deca starijeg uzrasta se na zabavan način muzički opismenjuju. Priča je smeštena u sadašnje vreme, iako spada u večite teme: prilagođavanja znanju, zajedništvu, odrastanju. Sedmoro dece, od kojih svako na svoj način, kroz prirodu, koja upravlja zakonitostima muzike, upoznaju sebe same. To je bajkovito ulaženje "s ove strane muzike" u samu njenu dušu, a dušu muzike čine tonovi koji, kao i ljudi, imaju svoje osobine i uzajamne odnose.

Autor scenarija, stihova i muzike je Vera Milanković, redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, koja je pored bogatog i raznovrsnog opusa, srpskoj publici poznata po brojnim programima za decu. Vera Milanković autor je i brojnih kompozicija naručenih za školska takmičenja, festivale i koncerte.

Publiku kroz predstavu "S ove strane muzike" vode studenti master studija Muzičke pedagogije Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, a pozorišna trupa nastala je 2010. godine, u okviru predmeta Improvizacija za glas i klavir.

Članovi trupe su: Anita Savić, Nevena Trivić, Stanislava Budišin, Nina Palinkaš, Kaća Zenović, Dalija Čukvas i Milena Miladinović, a idejni tvorac i rukovodilac trupe je Vera Milanković.

Režiju predstave "S ove strane muzike" potpisuje Aleksandar Nikolić.

Ulaz na program je slobodan, a novac sakupljen od prodaje mape sa skrivenim blagom namenjen je za pomoć deci iz Obrenovca.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica