Zalkovljev četvorogodišnji sin je, tokom jedne šetnje pri povratku iz vrtića, iskazao svom ocu želju da dobije odeću za devojčice. Mesecima pre toga, on je vukao svog tatu za rukav prema odeljku namenjenom devojčicama i pokazivao veliko interesovanje za nju. Ipak, Zalkov nije očekivao da će dečak glasno priznati da želi da se oblači kao pripadnica nežnijeg pola.

„Izabrao je dve ružičaste haljine s cvetićima, jednu kratku koja ne prilični devojčicama i jednu belu koja bi bila prikladna za venčanje“, objašnjava Zalkov.

„Dada“, rekao je ovaj četvorogodišnjak svom ocu i pokazao mu belu haljinu, „ova mi se najviše sviđa.“

Dečak je, potom, obukao haljinu i zavrteo se blistajući od sreće.

Kako piše Juvi Zalkov, njegov sin je vrlo rano počeo da pokazuje znake borbe s time kog je, zapravo, pola. Štaviše, on je bivao frustriran i tužan zbog toga što je dečak i priznavao da bi više voleo da je devojčica.

„Bilo je dana kada je to govorio na ivici suza i bilo je srceparajuće čuti to“, objašnjava Zalkov. „Sama ideja da želi da postane nešto drugo.“

Uprkos tome što ni sam nije sportski tip, ovaj otac je pokušavao da usmeri svog sina na sportove i, po stereotipima, tipično muške aktivnosti. To, ipak, nije dalo željeni rezultat i njegov dečak je ostao opčinjen vilama, princezama i ponijima.

Iz tog razloga, jednog dana je zatekao svog sina kako lakira nokte u ljubičasto i roze. Međutim, umesto da se razljuti, Zalkov je bio dirnut srećom svog sina.

„Video sam koliko je ponosan što mi pokazuje te pažljivo nalakirane noktiće“, priznao je Zalkov. „Prava je privilegija gledati ga kako istražuje svet.“

Zbog toga je odlučio da svom sinu kupi haljine koje je dečak želeo. Stigli su kući, kaže Zalkov, a njegova supruga nije bila tu, pa su dva muškarca s muukom pokušavala da dokuče kako se pravilno one oblače.

Nakon što se njegov sin srećno zavrteo, ponosno je posmatrao njegovu radost...