Nakon što je film "Grdana – zla vila" doživeo ogroman uspeh, zaradivši 101 milion dolara prvog viekenda prikazivanja u SAD, kompanija "Dizni" je odlučila da snimi igrane filmove po drugim svojim uspešnim crtaćima. Prva sledeća Diznijeva junakinja čija će priča biti ekranizovana je Bel.

Za režiju filma "Lepotica i Zver" biće zadužen Bil Kondon, koji potpisuje režiju filmova iz "Sumrak" sage, dok još uvek nisu poznata imena glumaca koji će igrati u ovom filmu, kao ni kada će početi snimanje. Snimanje će najverovatnije biti rađeno 3D tehnologijom.

Prošlo je više od dvadeset godina otkad se priča o Bel i Zveri prvi put pojavila u bioskopima, u vidu neodoljivog crtanog filma koji je i danas omiljeni novim naraštajima devojčica. "Lepotica i Zver" bio je prvi crtani film koji je nominovan za Oskara za najbolji film, pa ne čudi što on ne prestaje da osvaja srca mališana širom sveta.

Inače, ove godine se u bioskopima već pojavila verzija ove priče na francuskom jeziku, u kojoj je uloga Zveri pripala Vensanu Kaselu i koja je očarala sve ljubitelje ove priče.

Pored "Lepotice i Zveri", planirana je još i ekranizacija "Pepeljuge" i "Knjige o džungli".