Ubrzo nakon elementarne nepogode koja je zadesila našu zemlju, pokrenuta je stranica na društvenoj mreži Fejsbuk, čiji je cilj ispunjavanje želja dece iz porodica koje su ugrožene poplavama. Stranica pod nazivom“ Spisak želja – za osmeh veći od Save”  odmah je privukla pažnju javnosti svojim aktivnostima i dobrom namerom: njeni autori su, naime, pokrenuli ovu akciju kako bi se mališanima u beogradskim prihvatilištima maker malo ulepšali teški dani. Oni su mališane zamolili da izraze svoje željice po pitanju igračaka, muzičkih instrumenata i upoznavanja sa svojim idolima, a tim koji je pokrenuo stranicu se potrudio da ispuni svaku njihovu želju!

"Posetili smo evakuisane ljude, išli smo od deteta i zapisali smo šta bi im u ovom trenutku vratilo osmeh", pisalo je na ovoj Fejsbuk stranici na samom početku akcije, koju je pokrenulo Udruženje građana “Fanfare”, a kojoj su se pridružili “Prijatelji dece Beograda” i “Prijatelji dece Srbije”.

“Svi se sećamo rečenice - zažmuri, poželi jako i ostvariće ti se! Neka sada svako od nas pomalo bude Deda Mraz”, navedeno je na ovoj stranici.

Vrlo brzo po pokretanju akcije, njenim autorima je pošlo za rukom da izmame osmeh gotovo svakom detetu sa spiska koji je nastao za svega nekoliko dana! Među željama su bili bicikli, automobili na daljinsko upravljanje, “ćelave lutke”, lopte, igranje fudbala sa zvezdama filma “Montevideo, Bog te video” i još mnogo, mnogo toga, a autori stranice su juče naveli da će lista biti kompletirana kada osmogodišnji Darko dobije bicikl.

Pogledajte kako su se mališani iz poplavljenih područja radovali svojim poklonima…

Akcija ispunjavanja želja sa spiska koji je napravljen u saradnji s decom iz poplavljenih područja naše zemlje bliži se kraju. Kada osmogodišnji Darko dobije bicikl, biće ispunjene sve želje mališana koji borave u prihvatilištima!