Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mala matura za učenike iz ugroženih područja odložena

Đaci koji pohađaju osnovne škole u područjima pogođenim poplavama moći će da biraju da li će završni ispit polagati u junu ili u avgustu.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ministar prosvete Srđan Verbić je, obilazeći prihvatni centar na Fakultetu fizičke kulture u Beogradu, rekao novinarima da Ministarstvo prosvete formira komisije po školskim upravama koje će se baviti svim učenicima iz ugroženih područja, prenosi Akter.

"Vodićemo računa pojedinačno o svakom učeniku koji bi trebalo da polaže završni ispit i želi da upiše srednju školu kako bismo našli najpogodniji način da oni tu njihovu obevezu ispune i da upišu željenu srednju školu", rekao je ministar.

On je rekao da će ministarstvo uskoro objaviti spisak koje su to tačno ugrožene opštine.

"Svim učenicima iz ugroženih opština će biti priznata kao vanredna okolnost ako ne žele da polažu završni ispit u junu, da ga polažu u avgustu, što je potpuno u skladu sa pravilnikom i zakonom koji već postoje", rekao je Verbić i dodao da takvu mogućnost nemaju učenici koji nisu iz ugroženih područjima.

"U opštinama gde je sve bilo regularno, gde su učenici normalno išli u školu oni će polagati normalno završni ispit", poručio je ministar.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica