Od 1. jula do sredine avgusta, u Vrdniku će biti organizovan letnji kompjuterski kamp koji deluje u skladu sa strategijom eduakcije dece u IT oblasti.  Namenjen je mališanima uzrasta od osam do šesnaest godina, a boravak dece je podeljen u četiri smene od po 12 dana.

Organizatori nastavljaju sa tradicijom da kamp bude lociran izvan gradske sredine, tako da se ove godine nalazi u novoizgrađenom apartmanskom kompleksu "Sunčani breg", u Vrdniku. U kampu je za sedam godina postojanja boravilo preko 600 dece iz svih krajeva Srbije i sveta. U prilog kvaliteta i ozbiljnosti rada ovog kampa govori i to da je Evropska komisija 2012. godine nominovala "Komp Kamp" za prestižnu  nagradu "E-Inclusion", koja se dodeljuje inovativnim projektima u oblasti IT-a.


Naravno, mališani u kampu neće provesti čitav dan ispred računara. Oni će pre doručka imati obaveznu gimnastiku, a u toku dana i niz drugih sportskih aktivnosti – stoni tenis, plivanje, košarku, street workout, kao i različitih radionica (muzičke, filmske i o ekološkim temama).


Cilj organizovanja kampa jeste da se mališani, kroz ovu vrstu neformalnog obrazovanja, podstaknu na samostalno razmišljanje i sticanje samopouzdanja tokom kreiranja PC igara, koje utiče na razvoj kreativnosti i timskog rada. Uz to, važna oblast programa u kampu jeste nenasilna komunikacija i obuka o bezbednosti dece na Internetu, što je gorući problem današnjih mladih generacija. Jedan od ciljeva kampa je da usmeri decu da kroz druženje sa vršnjacima i sticanje novih znanja uvide prednosti zdravih navika ponašanja kao što su strpljenje, tolerancija, empatija, smeh, nezavisno razmišljanje, rešavanje problema i još mnogo toga.