Kroz priče, primere i različite metode deca kroz radionice "Safari duha" uče kako da imaju kvalitetan odnos sa porodicom, vršnjacima i uopšte okolinom, ali i sa samim sobom. Negujući i razvijajući samopouzdanje, zahvalnost, saosećanje, poverenje i koncentraciju, kroz ove radionice deci se daje izvanredan alat za razvijanje punog potencijala, navodi se u saopštenju organizatora.

Ova radionica se oslanja na knjigu objavljenu u Hrvatskoj pod nazivom "Safari duha - Knjiga o mudrosti odgoja", a vodiće je prof. Nada Bučević iz Splita.

Zbog ograničenog broja mesta i velikog interesovanja, neophodno je rezervisati svoje mesto za učešće u radionici, i to porukom poslatom na adresu: darma.pancevo@gmail.com.

Nakon održanih radionica, u nedelju, 18. maja, od 13 časova će biti održano predavanje prof. Nade Bučević (ulaz besplatan), na kojem ćete moći da čujete iskustva dece i roditelja polaznika radionice.

Peto Međunarodno bijenale umetničkog dečjeg izraza svečano će, 16. Maja u 18 časova, otvoriti gospodin Dru Giblin, ataše za kulturu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji i gospodin Pavle Radanov, gradonačelnik Pančeva.

Inače, zemlja gost/domaćin ovogodišnjeg Bijenala su SAD, pa će prezentovanje kulture ove države biti njegov važan segment. U okviru njega će, 20. maja od 12 sati, biti izvedena predstava "Čarobnjak iz Oza", a 14. Juna će dizajner Marko Prokić održati radionicu ilustracije za decu pod nazivom "Grad snova", na kojoj će predstaviti najmlađima Njujork i Čikago.