„Trudnoća je užasna“, počinje svoju priču Melisa.

„Ukoliko ste pročitali ovu tvrdnju i klimnuli glavom slažući se, verovatno ste trudni. Ako ste pomislili: ’Molim? Kako to možeš da kažeš?’, verovatno niste u drugom stanju“, piše ona.

Kao mama troje dece, Viletsova ističe da je veoma svesna toga kako trudnoća izgleda, uključujući sve - od mučnina do one poslednje kontrakcije pred dolazak deteta na svet.

„Trudnoća je tako teška da još uvek nisam upoznala muškarca koji će, nakon što vidi kroz šta žene prolaze, prevrnuti očima i reći: ’I ja to mogu’“, kaže ova mama.

Zbog svega toga nije čudo što se veći broj trudnica često žali. I sama Melisa priznaje da je isto činila i ona, naročito kada je nosila svoje treće dete.

„Bolela su me leđa. Bolela su me stopala. Osećala sam se ogromnom. Bila sam iscrpljena“, seća se ona.

Međutim, sada, kada nije ona ta koja je u drugom stanju, primetila je nešto zanimljivo – trudnice se mnogo žale, kaže Viletsova i navodi primer svoje prijateljice.

„Odlučna je da se ponaša što je očajnije moguće i da čitav svet to vidi. Kada je pitate kako se oseća, čućete spisak njenih problema i sve o njenom umoru i patiti s njom jer su joj prsti nalik na kobasice, pa ne može da nosi burmu“, piše Viletsova.

Kako kaže ova mama, trudnice moraju imati na umu da je ono kroz šta prolaze predivno, zbog čega treba da uživaju u svakom trenutku, i da žaljenje moraju ostaviti po strani.

„Ponekad poželim da je zgrabim za ramena, pogledam je u oči i kažem: ’Ti si tako srećna! Iskusićeš čistu ljubav i sreću. Prestani da se žališ!’“, priznaje Melisa i objašnjava:

„Želim da joj stavim do znanja da postoji mnogo žena koje bi rado bile na njenom mestu. Ona zna, ali je možda na kratko zabroavila, da je trudnoća privilegija. Naravno, lako je meni to da kažem jer nisam ja ta koja je trudna. Ipak, volela bih da ona i sve trudnice prestanu da se žale.“

Ovaj kontrovezni blog pokrenuo je raspravu na Internetu, jer se veliki broj mama nije složio s tim da se trudnice previše žale, ali je istakao i da, ako se žale, imaju dobre razloge za to. Ipak, Melisa je na kraju svog teksta bila iskrena prema sebi i prema svojim čitateljkama.

„Ako ikada ponovo zatrudnim, verovatno ću se žaliti... Mnogo“, piše ona.