Uz sve čari roditeljstva, jednog od najlepših životnih iskustava, brige su njegov neizostavni deo. Previše je stvari o kojima mame i tate moraju da misle i isuviše pitanja na koja je neophodno odgovoriti.

Jedno od takvih pitanja je pravilna nega kože bebe, a samim tim i, kada je reč o ovoj temi, ono najvažnije – kako izbeći crvenilo bebine guze?

Iako na ovo pitanje već decenijama mnogi stručnjaci daju duge i komplikovane odgovore, rešenje za čistu i praivlno negovano bebinu kožu u ovom delu tela prilično je jednostavno. Štaviše, sastoji se iz samo dva ključna koraka.

Čišćenje kože

Prvi korak je čišćenje, a tu se nameće pitanje zbog čega samo voda nije dovoljna. Naime, pranje isključivo vovodm smanjuje broj lipida na površini kože I narušava prirodnu pH vrednost, a istraživanja u laboratorijama NIVEA BABY pokazala su veoma pozitivne efekte pri korišćenju vlažnih maramica Nivea Baby Sensitive. Takođe, stručnjaci savetuju intenzitnije trljanje kože jer mehaničko trenje iritira tanku bebinu kožu. Čak i mame će osetiti razliku, jer će izrazito meki mikrosunđeri obogaćeni prirodnim pamukom pomoći da se izbegnui iritacije osetljive kože.

Prevencija

Drugi važan korak u pravilnoj nezi kože bebe jeste prevencija, jer je područje oko pelena verovatno najviše iritirani i najoteljivi deo kože vašeg deteta. Upravo iz tog razloga ona reaguje brže u kontaktu sa sastojcima koji se nalaze u različitim proizvodima za negu.

Savet ekspertaUverite se da su svi prevoji kože na bebinoj guzi pažljivo zaštićeni kremom protiv ojeda.

Kao najbolju prevenciju, stručnjaci ističu redovno nanošenje kreme za zaštitu od ojeda u predelu pelena, i to nakon svake promene pelene. Pelene bi trebalo menjati redovno, a kremu nanositi u tankom sloju, kako bi se koža bebe zaštitila od izloženosti sadržaju urina i fekalija.

Takođe, u toku noći, kada se pelene menjaju nešto ređe, trebalo bi naneti veću količinu kreme, a NIVEA BABY Krema protiv ojeda u predelu pelena nudi superiornu zaštitu od vlažnosti i obezbeđuje antibakterijsku zaštitu sa 20 procenata cink oksida. Najvažnije za svaku mamu I njenu bebu, ova krema ne iritira kožu, što duguje svojoj nelepljivoj i laganoj formulaciji.