U Eko-parku u Ilinoj vodi u Kragujevcu održaće se XI „Tucijada“, na kojoj će biti odabrano najtvrđe i najlepše jaje. Ovaj događaj počeće uskršnjim urankom i otvaranjem skulpture „Boginja plodnosti“, izložbom kragujevačkog ikonopisca i duboresca, a nastaviće se bogatim kulturno-umetničkim programom, kako najavljuju organizatori ovog događaja.

Obeležavanju najradosnijeg hrišćanskog praznika u Kragujevcu pridružiće se i bajkeri, koji će prodefilovati gradom i takmičiti se s ostalim građanima, a po završetku manifestacije će posetiti Prihvatilište za decu „Kneginja Ljubica“ i uručiti poklone štićenicima ove ustanove.

Međutim, takmičenja u tucanju jaja neće biti samo u Kragujevcu. U Stublinama kod Obrenovca će, uorganizaciji Ekološkog udruženja „Beli bagrem“, biti održana deseta „Uskršnja tucijada“, a na ovoj manifestaciji biće nagrađeni najtvrđe jaje i najlepše ukrašena korpa s jajima. Pobednici će biti nagrađeni simboličnim poklonima, a biće priređen i kulturno-umetnički program.

Pokrovitelj tucijade u Stublinama je opština Obrenovac, a važno je napomenuti da je prijavljivanje moguće od 11 časova, dok se takmičenje za najtvrđe jaje održava s početkom od 12 sati.