Mališani su, pošto su se okupili, imali priliku da im Zorica Kuburović, autorka dečjih knjiga „Čarobno ogledalo“ i „škola za vile“ objasni šta Uskrs znači, približi običaje i ispriča priču pomoću koje su, na kratko, odlutali u čarobni svet mašte i snova!

Nakon razgovora sa svojom omiljenom spisateljicom, deca su crtala motive iz priče koju su čuli, uz druženje i mnogo zabave. Radove je ocenjivao žiri u sastavu: Mira Ignjatović, urednica časopisa „Kuvajmo s decom“, Anđela Anđelković, voditeljka Radio Lagune, i Nemanja Nikolić, Igor Šašić i Bogdan Radulović iz Ugostiteljske škole. Vrlo brzo su se, kao najbolja, izdvojila tri rada, a pobedu je odnela sedmogodišnja Iva, koja pohađa prvi razred OŠ „Lazar Savatić“.

Kako je istakla predsednica žirija, Iva je najuspešnija na papir prenela priču koju su ona i njeni drugari čuli, pa je nagrađena poklon-vaučerom za tri nezaboravna dana na Zlatiboru za čitavu Ivinu porodicu. Druga nagrada podrazumevala je poklon kozmetičke kuće Logona, a treće mesto poklon izdavačke kuće „Laguna“.

Ovo zabavno druženje organizovano je u organizaciji Kluba “Satelit Zlatibor”, “Logone”, “UMS-a”, Studija za jezik i kulturu „Kente“, časopisa „Kuvajmo sa decom“, Imleka, Topik trejda, Trio Fruit-a.