Za opremanje ovog porodilišta najveće zasluge pripadaju kompaniji "Nordeus", koja je donirala opremu u vrednosti od preko 12,6 miliona dinara, a nabavljeni su: operacioni sto za carski rez, operaciona lampa, transkutani bilirubinometar, tri porođajna i četiri ginekološka stola, zatim dva pacijent-monitora, četiri lampe za fototerapiju, šest infuzionih pumpi, tri špric-pumpe, najsavremeniji resektoskop i, na kraju, oprema za laparoskopiju.

"Kao mlada kompanija, imamo potrebu da brinemo o bebama, ali i njihovim roditeljima. Zato smo izabrali ‘Bitku za porodilišta’, kao humanu akciju koja će imati svoj trag u budućnosti, ali ne pod izgovorom društvene odgovornosti, već sa idejom da se nekome  zaista pomogne", istakao je CSR menadžer ove kompanije Milan Đukić.

Za opremanje porodilišta kBC Zvezdara su zaslužni i Fond B92 i 11 hiljada Beograđana, koji su novac za pomoć donirali plaćanjem računa za Infostan.

Zahvaljujući ovoj akciji, zvezdarsko porodilište je već deseto koje je u potpunosti opremljeno, a ranije je završeno s opremanjem porodilišta u Užicu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Vršcu, Pančevu, Leskovcu, Kragujevcu i u dvema zdravsvenim ustanovama u Novom Sadu.