Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

21. Međunarodni festival pozorišta za decu

U septembru 2014. godine biće održana tradicionalna manifestacija od nacionalnog značaja za kulturu Republike Srbije, koja će u Subotici okupiti predstavnike teatara iz čak 44 zemlje sveta.

 Izvor: Foto: Promo

Festival će biti održan u periodu od 21. do 27. septembra, kada će se u vojvođanskom gradu odigrati čak 230 predstava, saopštili su organizatori. Među zemljama koje će na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu imati svoje predstavnice našle su se Japan, Kina, SAD, Egipat, Španija, Francuska, Brazil, Meksiko, Nemačka i mnoge druge, kao i zemlje iz susedstva, poput Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a svoje pozorišne komade namenjene deci predstaviće čak 44 države.

U takmičarskoj selekciji biće odigrano petnaest predstava, koje će u narednim mesecima odabrati selektor festivala Slobodan Marković, što neće biti lak zadatak budući da je konkurencija velika.

Takođe, za vreme trajanja Festivala, biće održana i teatrološka konferencija - šesti Međunarodni forum za istraživanje pozorišne umetnosti za decu i mlade, za koji su prijavljena čak 34 stručna rada iz 17 zemalja.

Inače, ovom festivalu dodeljen je status manifestacije od nacionalnog značaja za kulturu Republike Srbije, ali je zbog lošeg finansijskog stanja termin održavanja manifestacije morao da trpi, te će se ona održati na jesen, umesto u maju, kako je prethodno planirano.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica