Ljupčo i Daniel su se upoznali na fudbalskom turniru 2005. godine i odmah postali prijatelji. Kada je u oktobru 2013. Daniel došao biciklom iz Sofije da poseti Ljupčeta u Skoplju, došli su na ideju da biciklima obiđu SOS Dečija sela na Balkanu. 

"Ideja je došla spontano, ali već dugo obojica želimo da se nekako javno zahvalimo za sve što smo dobili odrastajući u SOS Dečijim selima," kažu Ljupčo i Daniel.

"Želimo da javnost sazna šta SOS Dečija sela rade i koliko nama to znači. Vozimo za svu decu koja su pronašla svoj topli dom i mamu u SOS Dečijim selima." 

Biciklisticka tura počinje 1. aprila u SOS Dečijem selu Dren u Bugarskoj, odakle se seli za Makedoniju, zatim na Kosovo, južnu Srbiju, Bosnu, pa Hrvatsku. U Srbiji su ponovo 15. aprila, a na Vasrks, 20. aprila, Ljupčo i Daniel voze poslednju etapu od Pirota do početne tačke - SOS Dečije selo Dren u Bugarskoj.

U SOS Dečijim selima deca bez roditelja i roditeljskog staranja dobijaju novu porodicu, brižnog roditelja i drugu šasnu u životu. U njima deca rastu okruženi ljubavlju i brigom. Osećaju se sigurnim i bezbrižnim, slobodni da razvijaju svoje potencijale.