U sredu, 9. aprila, u našoj zemlji počinje Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu – Divizija Ii, a organizatori takmičenja došli su na jednu lepu i humanu ideju. Naime, u okviru novopokrenute akcije  „PLAY HOCKEY“ („Igraj hokej“) biće prikupljane igračke za mališane bez roditeljskog staranja. Posetioci Ledene dvorane "Pionir" koji odluče da uživo gledaju prvi meč naše reprezentacije trebalo bi da ponesu sa sobom igračke – plišane, krpene, gumene, male, velike – i pre početka utakmice ih bace na led Dvorane!

Ovi predmeti će, zatim, biti sakupljeni i odneti u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine, odnosno u Dom za decu i omladinu „Dragutin Filipović - Jusa“ za mališane bez roditeljskog staranja uzrasta od tri do sedam godina.

Organizatori se nadaju da će ovo biti jedna od prvih interaktivnih navijačkih koreografija u našoj zemlji i da će i publika dobiti priliku da se oseti značajno.

"I, zaista - da li ste nekada videli navijačku koreografiju u kojoj je nešto što je pripadalo vama? Setite ste gde vam stoje i pronađite plišane igračke ili kupite nekoliko i donesite u našu najveću ledenu dvoranu 9. aprila", navodi se u pozivu Saveza.