Audicija se održava u organizaciji "Verdict filma", i to na Košutnjaku, u prostorijama ove producentske kuće, a pozivaju se roditelji čije ćerke imaju tamnu kosu i oči.

Mame i tate koje smatraju da su njihove devojčice dovoljno talentovane ili jednostavno žele da one uživaju u ovoj avanturi mogu se dodatno informisati o audiciji pozivom na broj telefona 011/35-49-14 i slanjem poruke na verdictfilm.beograd@gmail.com.

Radnja flma "Ne pitaj zašto" reditelja Enza Monteleonea smeštena je u Sarajevo 1992. godine, gde talijanski novinar, glavni protagonista filma, dolazi kao ratni izveštač. On odlazi da napravi reportažu o padu granate na zgradu dečjeg sirotišta, gde mu pažnju privlači jedna devojčica. Za razliku od svojih plavokosih vršnjaka, ona ima tamne oči i kosu, ali se ne razlikuje od ostale dece samo po tome, već zato što stalno sedi sama u ćošku – izdvojena i drugačija.

Novinar odlučuje da je usvoji i odvede sa sobom u Italiju, što izaziva krah njegovog braka. Ipak, njegova ljubav prema devojčici nastavlja da ga motiviše i njegova potreba da brine o njoj i zaštiti je ne nestaje.