Kako prenose strani mediji, otkriveno je da se prsti mogu zaglaviti u konstrukciji auto-sedišta i da je, u slučaju potrebe za hitnim reagovanjem, teško izvaditi dete iz njega. Više od 80 nezadovoljnih roditelja obratilo se američkoj Nacionalnoj upravi za bezbednost u saobraćaju na autoputevima, a pritužbe se odnose na modele prodate u periodu između 2009. i 2013. godine.

Modeli pouvčeni iz prodaje su: Cozy Cline, Comfort Sport, Classic Ride 50, My Ride 65, My Ride With Safety Surround, My Ride 70, Size 4 Me 70, Smartseat, Nautilus, Nautilus Elite i Argos 70.

Nacionalna uprava za bezbednost u saobraćaju na autoputevima naložila je istragu bezbednosti još sedam modela auto-sedišta koja je ova kompanija odbila da povuče s tržišta, jer u "Gracu" smatraju da za tim nema potrebe iz razloga što su ova sedišta jedinstveno dizajnirana da se odvoje od svoje baze ukoliko je to potrebno.

Procenjuje se da je u svetu prodato ili je trenutno u prodavnicama oko 3,8 miliona "Gracovih" sedišta, a ona se prodaju i u Srbiji.