Sportski klub "Running", koji se bavi promocijom sporta i aktivnih životnih stilova, organizuje treninge i sportske događaje za najmlađe Beograđane.

U saradnji s opštinom Savski venac i Kulturnim centrom Majdan, SK "Running" od septembra prošle godine realizuje besplatnu školu trčanja za decu uzrasta od šest do 10 godina. Termini u kojima se treninzi od tada održavaju su: subota od 16 časova i nedelja od 9, kada mališani treniraju u sportskoj Sali Dečjeg kulturnog centra Majdan ili, ukoliko su vremenski uslovi povoljni, u Hajd parku.

Ovom besplatnom programu priključila se i Opština Vračar, u čijem će Sportskom centru od 6. marta u 14 časova biti organizovana škola plivanja.

Sa mališanima rade iskusni treneri, a časovi su zabavni i inovativni. Pored trenera, tu su i nutricionista-dijetetičar i tim psihologa, a njihova zajednička uloga je podizanje svesti o važnosti zdrave ishrane. Cilj programa je da vannastavna fizička aktivnost postane omiljena dečja obaveza, a kasnije i životni stil koji će se negovati i podrazumevati kao sastavni deo života.