Sastanku, održanom u Gradskoj kući, pored Vučevića su prisustvovali načelnik Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić i načelnik Odeljenja za maloletničku delinkvenciju Nenad Erdeljan, a učenici novosadskih škola su izložili svoje mišljenje o bezbednosti škola u svom gradu. Oni su, takođe, razgovarali i o ličnom utisku predsednika učeničkih parlamenata o kome koliko se bezbedno osećaju u svojim školama i oko njih.

Gradonačelnih Novog Sada istakao je da je od izuzetne važnosti čuti glas najmlađih i njihovo viđenje bezbednosti, navodi seiz Vučevićevog kabineta.

"Učenici su prva instanca od koje krećemo, a kasnije ćemo u celu tematiku uključiti roditelje, nastavnike, kao i direktore škola. Dijalog koji smo danas imali veoma je važan kako bismo definisali ideje i smernice za sledeći sastanak koji će uslediti nakon prolećnog raspusta", rekao je rekao je Vučević i dodao da su Grad, Policija, ali i učenici svih škola na teritoriji grada partneri u ovom slučaju.

Svaki od prisutnih učenika, a sastanku je prisustvovalo 38 predsednika učeničkih parlamenata osnovnih škola i 16 predsesnika parlamenata srednjih škola, predstavio je svoju školu i izneo svoj stav, sugestiju i primedbu, a predstavnici Policijske uprave naglasili su da su uvek na raspolaganju učenicima novosadskih škola i da će Grad uskoro biti bogatiji za još veći broj policajaca.

Na sastanku je dogovoreno da predsednici učeničkih parlamenata razgovaraju sa svojim školskim drugovima na temu vršnjačkog nasilja i prenesu im impresije sa sastanka u Gradskoj kući, kako bi se definisale smernice za naredni sastanak s predstavnicima Grada koji će se održati nakon prolećnog raspusta.