Preko 50-oro dece uzrasta između sedam i 12 godina imalo je priliku da se takmiči za uloge u sinhronizaciji nastavka popularnog crtanog filma "Rio" koji će se u našim bioskopima pojaviti 10. aprila. Pored nastupa, devojčice i dečaci koji su učestvovali na audiciji, imali su priliku i da se zabave i nauče nešto novo o glumi i načinu na koji se sinhronizuju animirani filmovi.

Žiri, koji su činili producent Marko Kon, glumac Marko Marković i producent zvuka Srđan Čolić, bio je na teškim mukama da među tolikim brojem talentovane dece izabere samo dvoje, te su odabrali čak petoro mališana. Tako će jedan dečak i jedna devojčica svoje glasove pozajmiti plavoj ari Plavku, glavnom junaka ovog crtaća, dok će preostalo troje dece učestvovati u snimanju grupnih scena u animiranom filmu "Rio 2 3D". Imena ovih srećnih mališana su: Milja Momčilović, Marko Arsić, Tara Šćepanović, Mihailo Stanojević i Matija Bogić.


Glavne uloge u sinhronizaciji ponavljaju glumci iz spektakularnog prvog dela - Dragan Mićanović daje glas Plavku, Ana Sofrenović dočarala je Biserku, dok Bojan Žirović igra zloću Najdžela. Režiju sinhronizacije potpisuje Dragan Vujić Vujke, a u drugom delu "Rija" pojavljuju se i novi junaci kojima će glasove dati poznati domaći glumci Marko Živić, Milan Antonić, Srđan Timarov i najmlađi radijski voditelj Marko Daraboš, poznatiji kao Mali Marko.


Plavko, plava ara koja vas je nasmejala i zabavila u prvom delu animiranog filma "Rio", živi savršeni život u Rio de Žaneiru sa svojom voljenom ženom Biserkom i njihovo troje dece. Ali, kada Biserka odluči da deca moraju da nauče da žive kao i sve prave ptice, stvari se komplikuju... Porodica odlazi iz magičnog Rio De Žaneira u nepoznate šume Amazonije, u kojima se Plavko, kao smotana gradska ptica, ne snalazi baš najbolje...