Dilan Benson napisao je pre izvesnog vremena blog koji su preneli mnogi svetski mediji, a u kome je opisao svoju trenutnu životnu situaciju koja ima i tužan i srećan kraj.


Danas je Dilan postao tata jednog zdravog dečaka, ali pred njim su dani u kojima će morati da se o svom sinu brine sam.


Uprkos tome što je rođen tek u 28. nedelji, mališan po imenu Iver Koen Benson je dobrog zdravstvenog stanja, a sreća njegovog oca je pomućena jer je morao da se oprosti od Iverove majke, koja je održavana u životu samo kako bi ovaj dečak došao na svet.

"Ovo dete je naizuzetnije stvorenje koje sam video. Nažalost, morali smo da se pozdravimo s najjačom, fantastičnom ženom, koju moj sin neće imati priliku da upozna. Robin mi strašno nedostaje, živeće uvek u mom srcu - kroz naše dete", napisao je Dilan u svom blogu, u kojem, otkad je Robin izgubila svest, govori o svojim osećanjima.

Nakon iznenadne bolesti i gubljenja svesti u decembru 2013. godine, Robin je hospitalizovana, a lekari su njenom suprugu Dilanu saopštili da ne postoji način da Robin preživi. Ipak, i u tako teškom momentu za Dilana, on je dobio lepe vesti: beba koju je Robin nosila imala je šanse da dođe na svet bez poteškoća. Da bi do toga došlo, Robinin suprug morao da je da složi da njegovu suprugu u životu održavaju aparati sve do trenutka kada će doktori moći da je porode.

Budući da je vreme provodio pored svoje usnule žene, Dilan je tražio jednogodišnje odsustvo s posla, zbog čega je osnovao fond u nadi da će mu neko od ljudi koji su čuli njegovu priču pomoći da dođe do finansijskih sredstava neophodnih za negu njegovog sina, a čitaoci su ga iznenadili, te je do sada uplaćena suma koja premašuje čak 130 hiljada dolara.