Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd: Dečja radionica o srednjem veku

Najmlađi stanovnici glavnog grada biće u prilici da nauče ponešto o istorijskom i kulturnom nasleđu srpskog srednjeg veka i sami izrade kopije srednjovekovnog novca i pečata Stefana Nemanje.

  Izvor: Foto: Promo

U okviru izložbe "Zaveti i poruke. Stefan Nemanja – devet vekova", u Narodnom muzeju biće priređen niz pratećih programa namenjenih najmlađima. Različite radionice, predavanja i različite manifestacije druge vrste osmišljene su ne bi li predstavile mališanima prilike i život u srednjovekovnij Srbiji iz različitih perspektiva.

U subotu, 1. febuara od 12 časova, tim povodom će biti upriličena radionica "Šareni se novčić naš".  Ova radionica održaće se u organizaciji Dečjeg kluba Narodnog muzeja, a njen cilj je da se mališani bolje upoznaju s istorijskim i umetničkim nasleđem srpskog srednjeg veka. Namenjena je deci uzrasta do sedam godina, koja će, takođe, imati priliku da, od vrsnih vajara, saznaju kako se u srednjem veku kovao novac. Štaviše, uz pomoć kalupa i beolina, i sami učesnici radionice moće će da izrade kopije pečata Stefana Nemanje i srednjovekovnog novca.

Svi zainteresovani treba da se prijave do petka, 31. januara, do 16 časova putem elektronske pošte [email protected]  ili pozivom  na brojeve 011/ 3306-019 i 060/ 8075-035.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica