Širom sveta instruktori Međunarodne asocijacije za masažu beba (International Association for Infant Massage – IAIM) jednokratnim obukama uče roditelje lepoti i tehnici masaže čija su blagotvorna dejstva već odavno potvrđena. Takođe, oni pomažu mamama i tatama da lakše razumeju signale koje im dete šalje kako bi roditelji lakše odgovorili na njihove potrebe i

Masaža za bebe Naučno je dokazano da je dodir od neizmerne važnosti za fizički, psihički i emotivni razvoj bebe, pogotovo u prvoj godini života kada mališani prolaze kroz niz intenzivnih razvojnih promena. Dodir opušta, stimuliše, daje osećaj ljubavi, topline i sigurnosti. Jedan od načina da roditelji uspostave bliži i kvalitetniji odnos sa svojom bebom, koristeći dodir, je masiranjem.

ostvarili što kvalitetniju vezu sa svojim mališanom.

Prvi put u našoj zemlji, u periodu od 13. do 17. marta 2014. godine, biće organizovana petodnevna obuka za instruktore za masažu beba, koju će voditi ovlašćeni IAIM predavač, Šveđanka Eva Vestmen.


Međunarodnu licencu koja omogućava obavljanje ovog posla svuda u svetu, na ovaj način imaće priliku da dobiju pedijatrijske sestre, fizioterapeuti, dule, ali i sve druge zainteresovane osobe, s obzirom da ovaj vid masaže nije terapeutski.

U Srbiji trenutno postoji samo jedan sertifikovani instruktor za obuku roditelja, Marija Nakić, koja već godinu dana uspešno drži predavanja, radionice i obuke za buduće ali i već ostvarene roditelje.