Najavljeni nastavak avanture dva simpatična ara papagaja pojaviće se u domaćim filmovima 10. aprila, a on obećava nova uzbuđenja, mnogo smeha, povratak starih, dragih likova i pojavu novih i duhovitih junaka.

Studio "Twentieth Century Fox", u saradnji sa studiom "Blue Sky", odlučio je da obraduje sve mališane koji su uživali u prvom delu animiranog filma "Rio" i objavi prvi trejler za drugi deo ovog filma.

Njime saznajemo da je glavni junak Plavko, koji je nas se nasmejao i zabavo u prvom delu, sada oženjen svojom dragom Biserkom i da uživa u porodičnom životu u Rio de Žaneiru. On i Biserka postalo su roditelji tri ljupka papagaja, koje Biserka želi da odgaja kao sve prave ptice. Porodica zbog toga napušta predivni Rio i upućuje se put strašnih i nepoznatih šuma Amazonije.

Plavko je, sećamo, prava gradska ptičica i, uz to, pomalo trapava, zbog čega se ne snalazi u divljini, naročito kada upozna Biserkine roditelje...

Kao da sve ovo ne zadaje Plavku dovoljno muka, Najdžel, glavni negativac iz prvog dela animiranog filma „Rio“, sprema osvetu Plavku.

Svi mališani moći će nesmetano da uživaju u filmu zahvaljujući sinhronizaciji, čija je režija poverena Draganu Vujiću Vujketu. Likovima će glasaove "pozajmiti" isti glumci koji su to učinili i u prvom delu – Dragan Mićanović biće Plavko, Ana Sofrenović Biserka, a Bojan Žirović zli Najdžel.