U organizaciji "Male Škole Elektronike", koja je do sada organizovala već preko dvadeset besplatnih radionica za najmlađe, u subotu 18. januara 2013. godine od 10 časova će se održati još jedna – "Najotkačenija trka automobila na baterije - za osnovce koje interesuje nauka".

Svi mališani koji su zainteresovani za automobile na baterije i uživaju u igrama koje su nastale zahvaljujući nauci imaće priliku da nauče kako, na veoma jednostavan način i od delova koji se mogu pronaći u svakom domaćinstvu, napraviti automobil. Dizajn ove igračke nije unapred definisan, pa će svaki učesnik u radionici moći da osmisli izgled svog automobilčića na baterije i, uz sugestije i uputstva instruktora, napravi igračku po svojoj želji.

Nakon toga, najmlađi Beograđani imaće priliku da se zabave posmatrajuće svoja naučna i umetnička dela na delu – napravljeni automobili učestvovaće u trci!

Ova radionica ima za cilj promociju logičkog razmišljanja, nauke, tehnike i elektronike na edukativan i zanimljiv način. Namenjena je deci uzrasta od osam do 14 godina, a učešće je potpuno besplatno. Neophodno je prijaviti se putem formulara na sajtu www.malaskolaelektronike.com, putem elektronske pošte: skolaelektronike@gmail.com ili SMS-om na 061/2648-616.