Sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić i predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali obišli su juče Prihvatnu stanicu u Ulici Radoslava Grujića i tom prilikom podelili poklone štićenicima Doma za nezbrinitu decu "Dragutin Filipović Jusa".

"Danas smo, u ime grada Beograda, doneli paketiće deci ovog prihvatilišta, jer im to u ovom trenutku čini najveću radost. Godišnje kroz ovu ustanovu prođe oko 60 mališana i pokušali smo da im ovim gestom praznike učinimo lepšim, radosnijim i sigurnijim. Ovo, nije i ne može biti akcija za jedan dan. Grad Beograd o ovoj deci mora brinuti tokom cele godine", rekao je Siniša Mali, naglasivši da najsiromašniji slojevi stanovništva neće osetiti mere štednje koje se primenjuju u Beogradu.

Nenad Matić, sekretar za socijalnu zaštitu tom prilikom izjavio je da Privremeni organ ima potpuno razumevanje za potrebe ovog sekretarijata i da će nastaviti sprovođenje socijalne politike bez zastoja u narednoj 2014. godini.

Kapacitet prihvatne stanice koja se nalazi u sastavu doma je 14 mesta za decu uzrasta od tri do sedam godina. U njoj se pruža hitno zbrinjavanje, nega i briga akutno zanemarene i zlostavljane dece.