Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grad Beograd obezbedio paketiće za decu doma "Dragutin Filipović Jusa"

Siniša Mali, predsednik Privremenog organa grada Beograda, uručio je juče novogodišnje poklone mališanima iz Doma za nezbrinutu decu "Dragutin Filipović Jusa".

  Izvor: Foto: Beoinfo

Sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić i predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali obišli su juče Prihvatnu stanicu u Ulici Radoslava Grujića i tom prilikom podelili poklone štićenicima Doma za nezbrinitu decu "Dragutin Filipović Jusa".

"Danas smo, u ime grada Beograda, doneli paketiće deci ovog prihvatilišta, jer im to u ovom trenutku čini najveću radost. Godišnje kroz ovu ustanovu prođe oko 60 mališana i pokušali smo da im ovim gestom praznike učinimo lepšim, radosnijim i sigurnijim. Ovo, nije i ne može biti akcija za jedan dan. Grad Beograd o ovoj deci mora brinuti tokom cele godine", rekao je Siniša Mali, naglasivši da najsiromašniji slojevi stanovništva neće osetiti mere štednje koje se primenjuju u Beogradu.

Nenad Matić, sekretar za socijalnu zaštitu tom prilikom izjavio je da Privremeni organ ima potpuno razumevanje za potrebe ovog sekretarijata i da će nastaviti sprovođenje socijalne politike bez zastoja u narednoj 2014. godini.

Kapacitet prihvatne stanice koja se nalazi u sastavu doma je 14 mesta za decu uzrasta od tri do sedam godina. U njoj se pruža hitno zbrinjavanje, nega i briga akutno zanemarene i zlostavljane dece.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica