Novogodišnji "Mikser Design Food" market je tradicionalna manifestacija koja spaja dizajn, hranu i inovativne tendencije u gastronomiji. Ove godine okupiće više od 50 učesnika – malih i velikih proizvođača delikatesa i poslastica, sireva, vina, organske hrane i proizvođača kuhinjske opreme i posuđa, a prateći program će obeležiti humanitarna aukcija torti, čiji je prihod namenjen deci bez roditeljskog staranja iz ustanove "Jovan Jovanović Zmaj".


Mikser poziva sve građane i kompanije da učestvuju u licitaciji i kupovinom torte obezbede sredstva za poboljšanje uslova njihovog života – renoviranje ulaznog hola i popravku ulaznih vrata. Svi koji žele da učestvuju u aukciji mogu se prijaviti putem e-mail-a office@mikser.rs ili na broj telefona 062/8040136.

Torte su donirali: hoteli – "Square Nine", hotel "Moskva"; restorani: "Mikser House" kantina, "Dijagonala 2.0", "Comunale", "Iguana", "Gnezdo Organic", "Toro"; kolačari – "Tintolino", "Home Made", "Melani", "Anđeli kolači", "Dream of Cookies", "Hungry Cupcake", "Pop Bake", "All Nut"; klub "Apartman"; kulinarke Tamara Mihajlović, Nina Stiglić i Ana Milak. Akciju su podržali i prijatelji iz agencije "Superstar", čiji će osnivač Aleksandar Đorđević i voditi aukciju.

Aukciji torti prethodiće dečja radionica koja će početi u 12 časova a na kojoj će sva prisutna deca, uključujući i mališane iz ustanove "Jovan Jovanović Zmaj", učestvovati u oslikavanju novogodišnjih kolača.

Odrasli će u isto vreme imati priliku da učestvuju u kulinarskoj radionici za odrasle – "Novogodišnja trpeza", organizacije „Na putu zdravlja“, koju vodi Nada Ličina. Svi zainteresovani svoje prijave mogu poslati na naputuzdravlja@gmail.com, a participacija za učešće, sa degustacijom, je 1650 dinara.

Pored radionica i izložbi ovaj neobični market biće i mesto gde će posetioci moći da obave svoju novogodišnju kupovinu i izaberu poklone za najdraže.

"Mikser Design Food" market se odvija u nedelju, 22. decembra, od 12 do 20 časova u Mikser Hausu (Karađorđeva 46). Ulaz na manifestaciju je slobodan.