Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba dečjih radova sa inkluzivnih radionica

U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 9. decembra 2013. godine, u 18 časova biće otvorena izložba radova nastalih tokom inkluzivnih radionica "Crtaj, prikaži – budi deo zajednice".

  Izvor: Foto: Promo

Na izložbi će biti predstavljeno tridesetak radova učesnika radionice - učenika Osnovne i srednje škole "9. maj", Osnovne škole "Vuk Karadžić" i članova Udruženja za pomoć MNRO "Suncokret" Grada Zrenjanina.

Likovne radionice su bile inkluzivnog karaktera a kompletan projekat sprovela su dva magistra umetnosti - Milan Grahovac i Miloš Vasiljević – u saradnji sa profesionalnim vaspitačima, defektolozima i roditeljima dece uključene u radionicu. Tokom deset termina u oktobru i novembru 2013. godine nastalo je oko 100 slika na platnu od kojih će jedan deo biti predstavljen publici tokom ove izložbe.

Software:Ver.1.00 Created: 2013:10:29 11:03:06


Inkluzivne radionice i realizaciju izložbe u okviru projekta "Crtaj, prikaži – budi deo zajednice" finansirala je Stavros Niarchos fondacija, a partneri Narodnog muzeja Zrenjanin u realizaciji ovog projekta bili su Cultural Heritage without Borders (Kulturno nasleđe bez granica) i Balkan Museum Network (Mreža muzeja Balkana).

Autor projekta je mr Milan Grahovac, kustos Narodnog muzeja Zrenjanin, a menadžer projekta je Biljana Eleković, kustos zrenjaninskog muzeja.

Izložba će u Muzeju biti otvorena do 12. decembra 2013. godine, a potom će deo radova biti izložen u školi "9. maj", kao i u prostorijama Udruženja za pomoć MNRO "Suncokret". Tokom 2014. godine planirano je da radovi budu izloženi u Novom Sadu i Pančevu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica