Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trudnice, porodilje i deca kod lekara i bez overene zdravstvene knjižice

Predlog zakona o zaštiti dece, trudnica i porodilja koji podrazumeva da ove grupe stanovništva imaju pravo na pregled lekara i bez overene knjižice, danas je jednoglasno podržan od strane Skupštinskog odbora za zdravlje i porodicu.

 Izvor: Foto: Thinkstock


Izvor: Novosti


Na dnevnom redu naredne sednice parlamenta trebalo bi da se nađe i novi Predlog zakona o ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu dece, trudnica i porodilja.

Predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović, koji i predložio pomenuti zakon, rekao je da sva deca, trudnice i porodilje imaju pravo na zdravstvenu zaštitu na osnovu zdravstvene isprave koju izdaje  Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) bez obzira da li je taj dokument overen ili ne.

Komentarišući predlog zakona, direktor RFZO Momčilo Babić je rekao da se radi o istorijskom zakonu koji se donosi u pravom trenutku jer kako je naveo regulativa u ovoj oblasti postoji, ali nije dovoljno precizna. Babić je istakao da će predloženim zakonom trudnice i porodilje dobiti nesmetani tretman i omogućiti da se njihova zdravstvena zaštita izvrši mnogo brže nego ranije.

Predsednik odbora Dušan Milisavljević rekao je da predloženi zakon ne predstavlja politiku već borbu za povećanje nataliteta i zdravstvene zaštite dece, porodilja i trudnica.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica