Najmlađi i njihovi roditelji imaće priliku da narednog meseca odgledaju ovu nesvakidašnju avanturu, najambiciozniji film o dinosaurusima ikada snimljen, zasnovan na istoimenoj televizijskoj seriji, snimljenoj u produkciji britanske televizijske kuće Bi-Bi-Si 1999. godine.

Prilikom predstavljanja ove uzbudljive avanture, glumci koji su učestvovali u sinhronizaciji „Šetnje s dinosaurusima 3D“ otkriće repliku jajeta dinosaurusa, koje će služiti kao kalendar koji obeležava koliko je dana preostalo do premijere filma, koja će se održati 19. decembra.

Uz iskusne glumce Viktora Savića, Tamaru Dragičević, Marka Živića i Pavla Jerinića, u sinhronizaciji ovog filmskog ostvarenja učestvovali su i deca glumci Anđela Alavirević i Miloš Šarić, a svi oni zajedno potrudili su se da verno dočaraju gledaocima kako je svet izgledao kada su njime vladali dinosaurusi. Sinhronizaciju je režirao Dragan Vujić Vujke, koji u svojoj biografiji ima pregršt animiranih filmova za najmlađe.

„Šetnja sa dinosaurusima 3D“ verno prikazuje period od pre 70 miliona godina, davno izumrla bića, preistorijsku eru u kojoj su živeli i njihovo prirodno okruženje. Ovo ostvarenje se, sa druge strane, zasniva na interesantnoj priči koju publika može lako da se razume – priči o nastanku porodica, porodicama koje se raspadaju, odrastanju, rivalstvu, takmičenju, i neumornoj borbi za opstanak.