Kancelarija za podršku samohranim roditeljima zvanično je otvorena u prostorijama Servisnog centra u zgradi opštine Novi Beograd. Novoosnovana kancelarija pružaće različite usluge roditeljima, od psiholoških savetovališta do lakšeg snalaženja u birokratskim procedurama prilikom ostvarivanja različitih prava.

Savetovališta na kojima će roditelji moći da razgovaraju o svojim problemima će biti organizovana dva puta mesečno.

Kancelarija će raditi u saradnji sa Agnetom Azirović, manekenkom i samohranom majkom koja je i pokrenula inicijativu za osnivanje Kancelarije. Agneta se i sama više puta suočavala sa različitim problemima, a sada će voditi Savetovalište za samohrane roditelje u okviru Kancelarije.


"Pokretač svega sam lično ja, iz razloga jer sam i sama samohrana majka osmomesečne Nale. Susrela sam se sa milion i jednim problemom u vezi sa papirologijom za dečiji dodatak i kontaktirala sam opštinu Novi Beograd, gde i stanujem. Uz pomoć Aleksandra Šapića pokrenula sam humanitarni fond. Trenutno pripremamo i humanitarni bal pod nazivom "Izbori se za svoje dete", koji će biti održan krjem novembra. Tom prilikom planiramo da skupimo potrebna sredstva za naše projekte. U okviru humanitarnog bala biće organizovana i revija, kao i koncert naših muzičkih zvezda", izjavila je na otvaranju Agneta.


Novoosnovana kancelarija će, na primer, pomagati roditeljima da brzo dođu do izvoda iz matičnih knjiga, uverenja o državljanstvu, poreskim uverenjima Uprave javnih prihoda grada Beograda i Poreske uprave.