Svež vazduh može biti dostupan bebi od samog rođenja ukoliko preduzmete prave korake. Prim. dr  Gorana Isailović, dermatolog, kaže:


"Osetljiva i nežna koža novorođenih beba zahteva posebnu negu i zaštitu u području pelene. Izazov je postići optimalan balans vlažnosti između previše vlažne i previše suve kože. Optimalan način da to postignete je korišćenje pelena sa velikom moći absorpcije, zaštitnim slojem koji sprečava iritaciju kože, pelena koje su tanke, lepo prijanjaju i dozvoljavaju koži da diše. Moramo da stvorimo mikro-okruženje koje je zapravo dobro za bebinu kožu. Pampers Premium Care pelene koje dišu mogu nam u tome pomoći".


Mnogo toga se može učiniti kako bi bebino vreme na svežem vazduhu bilo dobro za kožu, bez izazivanja iritacije ili suvih regija.


Spoljne aktivnosti: izvođenje bebe na svež vazduh može biti veoma dobro za njenu kožu i zdravlje uopšte. Umerena izloženost sunčevim zracima pomaže regulisanje bebinog režima spavanja dok sunčeva svetlost u kontaktu sa kožom stimuliše stvaranje vitamina D, ključnog hranljivog sastojka koji pozitivno utiče na raspoloženje.


Unutrašnje aktivnosti: biti na svežem vazduhu ne znači da morate biti napolju. Vazduh unutar kuće može biti odličan za vašu bebu. Dobro je da pustite bebu da provede vreme šetajući po kući samo u peleni, jer na taj način uči o svom telu i raznim osećajima na koži.


Pampers Premium Care pelene za zaštitu kože od 5 zvezdica imaju propustljive mikropore za osećaj svežeg vazduha na bebinoj koži. Razvijen od strane Pampersovog vodećeg tima za Istraživanje i razvoj, spoljni sloj Pampers Premium Care pelena koje dišu, propušta svež vazduh u pelenu i ispušta vlažan vazduh van nje, stvarajući na taj način idealno okruženje u pelenskoj regiji. Sve veličine ovih pelena imaju propustljive mikropore koje obezbeđuju osećaj svežeg vazduha na bebinoj koži čak i kada je u peleni. A za kompletnu zaštitu kože od 5 zvezdica koristite Pampers Sensitive maramice mekane poput pamuka sa snažnom fleksibilnom teksturom, jedinstvenim Pampers losionom i moći čišćenja koja hidrira bebinu kožu i stara se da je dobro zbrinuta pre stavljanja pelene.


Za više informacija vezanih za razvoj i negu vaših mališana, posetite sajt www.pamper.rs ili Mamin svet FB stranicu "Pitajte stručnjake". Stručnjaci su spremili savete za vas i vašu bebu.