Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijera predstave "Alisa u zemlji čuda"

Najnoviji pozorišni komad za najmlađe inspirisan pričom o devojčici Alisi i njenim avanturama uskoro će se odigrati pred beogradskom publikom.

 Izvor: Foto: Promo

Dečji kulturni centar Beograda biće domaćin premijere predstave za decu "Alisa u zemlji čuda" 2. novembra u 19 časova.

Predstava u režiji Anje Suše zamišljena je kao reinterpretacija čuvene priče Luisa Kerola. "Alisa" je do  sada imala nebrojeno mnogo varijanti i čitanja, pa je zadatak nove postavke i najnovije verzije bajke da unese nešto novo i na drugačiji način oživi besmrtne likove.

Ona je namenjena mališanima predškolskog uzrasta i učenicima nižih razreda osnovne škole, a zanimljivo je da će glumci Milan Pajić i Jelena Ilić nastaviti "istraživanje savremenog jezika u pozorištu za decu, izvan dominantnog zabavljačkog i donekle estradnog okvira u kom se kreće srpski teatar za decu i mlade", kako je istakla rediteljka Anja Suša.

"Na ovaj način želimo da damo svoj doprinos nestandardnom i pomalo rizičnom pristupu pozorištu za decu i mlade koje se kreće izvan ustaljenih klišea i da utičemo na formiranje ukusa naše publike, koja će jednog dana, nadamo se, postati zahtevna i odgovorna publika nekih većih pozorišta", objasnila je rediteljka ovog ostvarenja.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica