Završni koncert XVIII Republičkog festivala dečjeg muzičkog stvaralaštva "Deca kompozitori" biće održan 25. oktobra, u 17 časova.

Koncert se održava u Velikoj dvorani Dečjeg kulturnog centra Beograd, u Takovskoj ulici.

Svi koji žele da uživaju u kompozicijama odabranim od strane republičkoj žirija sastavljenog od domaćih eminentnih profesora muzike moći će to da učine potpuno besplatno, budući da je ulaz slobodan. Među učesnicima festivala su kantautori i solisti iz Novog Sada, Rume, Velike Plane, Smedereva, Aranđelovca, Selenče, Vršca, Vojke i Beograda, ali i brojni gosti ovog festivala.

"Deca kompozitori" je manifestacija koja se već osamnaest godina održava u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd, a tekuće godine i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Naime, svka godine naši najmlađi sugrađani učestvuju na republičkom konkursu koji početkom godine raspisuje Dečji kulturni centar, i to u kategoriji za dečju kompoziciju u oblasti vokalnog i instrumentalnog stvaralaštva za uzrast od sedam do 15 i od 16 do 20 godina. Na ovaj način, formirale su se generacije mladih kompozitora, solista i kantautora.