Mala Škola Elektronike organizuje radionicu za sve osnovce koje zanima nauka i tehnika. Na ovoj radionici, deca će moći da nauče da naprave robota kog pokreću baterije od predmeta i delova koji se lako mogu pronaći u svakom domu.

Budući da dizajn robota nije unapred određen, učesnici radionice imaće priliku da pokažu svoju kreativnu stranu i samostalno isplaniraju izgled robota kog će napraviti uz uputstva i sugestije instruktora.

Radionica Male Škole Elektronike ima za cilj da podstakne logičko razmišljanje kod dece, ali i da promoviše nauku, tehniku i elektroniku kroz zabavnu edukaciju. Namenjena je deci uzrasta od 8 do 14 godina. Učešće u radionici je potpuno besplatno, a obezbeđen je sav pribor i materijal koji će mališani koristiti pri izradi svog robota.

Budući da je broj učesnika radionice ograničen, neophodno je da se svi zainteresovani prijave putem elektronske pošte, tako što će se javiti na adresu skolaelektronike@gmail.com, putem poruke na http://www.facebook.com/malaskolaelektronike ili SMS porukom na 061/2648-616, a obavezno je navesti lokaciju za koju se budući učesnik radionice prijavljuje.

Ovo okupljanje održaće se 8. septembra, i to u dva termina i na dve lokacije – od 10 časova u MZ Ušće (Bulevar Zorana Đinđića 44) i od 12 sati u igraonici "Svemir" (Goldsortijeva 36).