Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova dečja igrališta na Zvezdari

Stambeno naselje između ulica Sime Popovića, Bana Ivaniša i Čingrijine dobiće novu uređenu zelenu površinu na kojoj će biti izgrađena teretana na otvorenom i dva dečja igrališta.

 Izvor: Foto: Promo

Na obroncima Zvezdarske šume prostiru se slobodne površine oko solitera. Kako ova zelena površina ne bi ostala neiskorišćena, ali i da bi se podigao kvalitet života stanovnika ovog naselja, JKP "Zelenilo Beograd" je 1. jula 2013. godine započelo radove na sanaciji dva dečja igrališta i izgradnji teretane na otvorenom, koji će biti odvojeni i postavljeni na denivelisanim platoima, povezanima stazama i stepenišnim silazima.

Površina koju će ova tri platoa zauzimati iznosiće 250 kvadratnih metara, a uz njih treba pomenuti i betonske zastore za tri staze za komunikaciju između platoa i prema zgradama, čija će površina iznositi 45 metara kvadratnih. Kao zaštita od erozije, predviđeni su betonski zidovi.

Oba igrališta za decu imaće po tri rekvizita. Na jednom, to će biti dve ljuljaške sa po dva sedišta i klackalica sa dve rude, a na drugom – jedna ljuljaška, klackalica i vrteška. S druge strane, planirana teretana na otvorenom sadržaće šest sprava za fitnes. Ispod ovih rekvizita biće izlivena specijalna guma radi bezbednijeg korišćenja sprava, i to u plavoj, crvenoj i zelenoj boji.

Takođe, planirana je izrada travnjaka površine od oko 300 kvadratnih metara, koji bi okružio igrališta i teretane.

Tako će, zahvaljujući ovoj akciji JKP "Zelenilo Beograd", stanovnici okolnih zgrada moći će da provedu više vremena u prirodi i kvalitetnije provedu svoje slobodne sate.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica